Listen af diverse fordele og studierabbatter, som studerende på landets gymnasier og universitetter kan opnå er lang.
Men listen af rabatter som det offentlige og private virksomheder tilbyder de danske studerende, er med til at få økonomien til at dreje rundt, når man kun modtager en SU, og/eller blot arbejder en smule ved siden af sit studie.Det er selvfølgelig en utrolig god ting, at offentlige virksomheder & offentlige tiltag hjælper de danske studerende. Hvad enten det er med billigere transport, favorable priser på kollegieboliger, rabatter på studieredskaber som computere og studiebøger,  eller om det er fri afbenyttelse af museer og biblioteker.
Men disse fordele og rabatter gør sig desværre ikke gældende for iværksætter – det prøver jeg at besvare hvorfor.

Tjener en iværksætter ikke kassen da?

Ligesom studerende, har mange nystartede iværksættere svært ved at få den private økonomi til at køre rundt. Mange bruger deres opsparing som opstartskapital, eller vælger ikke at trække noget løn ud for at kunne reinvestere det i virksomheden. Men desværre har medierne skabt et billede af iværksætterne, som nogen der tjener kassen – lige fra start af. Desværre er det langt fra altid sådan, og flere nystartede vil opleve at være uden en reel indkomst i flere måneder – måske endda år. Typisk fordi de forsøger at gøre deres virksomhed til noget større, og ønsker at vækste for at opnå en højere indkomst.
En undersøgelse udført af danmarks statistik fra 2015, viser faktisk at 40% af de nystartede iværksættere, blot tjener hvad en kontanthjælpsmodtagere får udbetalt i løbet af et år.
Bevares, nogen får succes og har ikke brug for et billigere rejsekort, eller en rabat på kollegieværelser & lejligheder – men det er typisk efter de har drevet virksomhed i nogle år.

Hvor er rabatterne & de gratis aktiviteter til iværksætterne?

 

Der findes et hav af muligheder, hvor man kan få gratis opstartshjælp fra offentlige konsulenter, eller f.eks billigere kontorpladser fra et offentligt tiltag som inkubatorer & startup acceleratorer. Dette er selvfølgelig muligheder, som man ikke bør overse som iværksætter

Desværre fylder helt basale hverdagsomkostninger som transport, indkøb, computerredskaber & bopæl langt størstedelen af udgiftsposterne – og her taler jeg af erfaring fra mit eget liv som ung iværksætter.

Og det er her at de studerende har klare fordele fremfor de nyopstartede erhvervsdrivende, som ikke har muligheden for billigere benyttelse af kollegier, rabatter på ungdomskort eller f.eks at kunne låne et bærbar computer af sit studie.

Kan det betale sig at give iværsættere rabatter, på samme vis som studerende?

Her er det vigtigt at tænke på, at en stor del af de danske arbejdspladser er skabt af iværksættere. Modsat studerende, som typisk vælger at få arbejde i en etableret virksomhed, er iværksætterne med til at etablere nye jobs – i nye brancher, som tidligere studerende derfor får mulighed for at arbejde for, og skabe en indkomst.
Fælles for studerende & iværksættere er at de ønsker at skabe noget værdi for dem selv. Dette er i form af en uddanelse som sikrer dem frem i livet, eller et erhverv som kan give dem et bedre økonomisk standpunkt.
Så hvorfor ikke oprette rabatter på ligefod til iværksættere, som studerende?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s